Bible for the Nations

Vi är en organisation som arbetar med att ta fram Bibeln till olika målgrupper. Vi arbetar i flera länder med olika bibelprojekt. Projekten gör vi tillsammans med olika kyrkor och kristna organisationer i respektive länder.
Vi arbetar ekumeniskt och är inte ansluten till någon specifik kyrka. Vår uppfattning är att Guds ord är till för alla människor. Guds ord är grundläggande för vår existens och ger livskraft i livet och hopp för framtiden.
Vi har gjort flera projekt som t.ex. Truckerbibel (Bibel för lastbilschaufförer), Hope for Europe (Bibel för politiker och affärsmän), Biker Bibel (Bibel för MC-folket) Streetbibel (ungdomsbibel).


Dessa upplagor har mötts av ett varmt mottagande av de olika målgrupperna i de olika länderna.
Även media har uppmärksammat biblarna. Bland annat så har fleraTV-kanaler presenterat biblarna i olika reportage.

För varje nytt bibelprojekt gör vi vårt bästa för att "förpacka" något av det värdefullaste och finaste vi äger, nämligen Guds eget ord till oss människor. Därför putsar vi och filar på layout, omslag och innehåll. De flesta specialbiblar vi ger ut innehåller förutom hela nya testamentet, också 128 sidor i 4-färg, fullspäckade med intressanta livsberättelser, dikter, böner, sajttips, intervjuer och information. Formatet är ofta litet och smidigt så att man lätt kan ta med sig bibeln i fickan eller väskan.


Du kan själv vara med i utmaningen - att sprida Guds ord genom att du delar ut Bibeln till vänner och bekanta. Du kan också välja att ekonomiskt stödja arbetet som BftN(Bible for the Nations e.V.) gör i olika länder.

Hör gärna av dig om du funderar över något eller har något bra uppslag eller tanke. Vi behöver vara många som
hjälps åt att få ut Guds eget ord till människor runt omkring oss.

Direktor Roul Åkesson

Bible for the Nations

Bible for the Nations e.V.
Bürgermeister-Ebert-Str. 36
36124 Eichenzell
Tyskland
info@bible-for-the-nations.com
www.bible-for-the-nations.com


Konto: Bible for the Nations    PG 23 41 00-6

Kontakt: Sverige
Bible for the Nations
box 4
247 27 Genarp
Tel: +46 40 692 23 77
info@bible-for-the-nations.com
www.bible-for-the-nations.com

Konto i Sverige:
Nordea / 105 71
Bankkontonummer: 99 6026 0234 1006
Plusgiro Stockholm Nr. 23 41 00-6
IBAN SE88 9500 0099 6026 0234 1006 / SWIFT-BIC NDEASESS

Beställning av NT och Biblar och Jesus storybook.

Här kan ni beställa alla produkter fårn Bible for the Nations. Jesusbutiken.se säljer för Scandianvien.

Shop / Jesusbutiken.seBoken om Hopp NT


Nu har Boken om Hopp - NT kommit från tryckeriet

Ett Nya Testamente med livsberättelser i början och slutet.

1800-talets väckelse då hela Sverige berördes var en ”läsarväckelse”. EFS som tryckte biblar hade en fantastisk utveckling. Nära 40 miljoner böcker och skrifter gav EFS bokförlag ut under åren 1856-1906. I slutet av 1890-talet var EFS Bokförlag det tredje största bibelsällskapet i världen och det största förlaget i Norden.

Utmaningen: Om varje kristen i Sverige gav bort 20 Nya Testamenten var, skulle varje hushåll nås med evangelium.
Här är länken där man kan beställa 20-pack av Boken om Hopp från Jesusbutiken.

Boken om Hopp NT


FRAKTFRITT Paket med 20 st Boken om Hopp och 20 st fina vykort

Boken om HOPP innehåller hela Nya Testamentet (SFB 2015) och starka, hoppfulla och livsbejakande berättelser där människor mött Jesus och livet har fått en helt ny inriktning.
Läs till exempel om Benjamin som strulat till hela sin tillvaro, men som fick hjälp att börja om på nytt och om Roland som efter att ha varit dödssjuk i Covid 19, kunde vandra ut från sjukhuset och få fortsätta att leva.  
Nenne ville inte leva när allt gått sönder, men som fick kraft att komma igen och som idag lever ett härligt liv och stöttar andra.

Boken om Jesus / Julutgåvan

Mängdrabatt-3-9 ex -55 kr/st, 10 ex-49 kr/st, 50-ex 45 kr/st 100-ex 42 kr/st

Vid större beställning kontakta oss för offert.

Låt dina barn och barnbarn få ta del av den spännande, starka och äkta berättelsen om julen och varför vi fortfarande firar högtiden efter mer än 2000 år.

Boken om Jesus är en fin bok på 144 sidor, med förklaringar och kommentarer, men också med fina färgbilder i serieformat.

Boken börjar med skapelseberättelsen, syndafallet, Kain och Abel, Noas ark och sedan om Guds plan för att rädda människan genom Jesus.

I boken kan du följa hela berättelsen om Jesus, från hans födelse i Betlehem ända fram till korsfästelsen och uppståndelsen.Du kan läsa om varför han kom, vem han var, hur han levde, vad han gjorde och vad han berättade.

Liknelser såsom Den förlorade sonen, Den vise och ovise husbyggaren, Den rike mannen och Lasarus mfl finns återberättade.
Du kan också läsa om de vise männens sökande efter platsen som stjärnan pekade på. Du får följa Jesus som barn och när han träder in i tjänst och vad som sedan hände.
Boken om Jesus förklarar på ett enkelt sätt de goda nyheterna för barnen.

Boken om Jesus

Mängdrabatt-3-9 ex -55 kr/st, 10 ex-49 kr/st, 50-ex 45 kr/st 100-ex 42 kr/st

Vid större beställning kontakta oss för offert.

Boken om Jesus finns nu på 26 språk

Boken om Jesus är en fin bok på 144 sidor, med förklaringar och kommentarer, men också med fina färgbilder i serieformat.
 
Boken börjar med skapelseberättelsen, syndafallet, Kain och Abel, Noas ark och sedan om Guds plan för att rädda människan genom Jesus.

I boken kan du följa hela berättelsen om Jesus, från hans födelse i Betlehem ända fram till korsfästelsen och uppståndelsen. Du kan läsa om varför han kom, vem han var, hur han levde, vad han gjorde och vad han berättade.

Liknelser såsom Den förlorade sonen, Den vise och ovise husbyggaren, Den rike mannen och Lasarus m fl finns återberättade.

Boken om Jesus förklarar på ett enkelt sätt de goda nyheterna för barnen.